Максимално бързо предоставяме нашето решение на Народното събрание, за да

...
Максимално бързо предоставяме нашето решение на Народното събрание, за да
Коментари Харесай

Над 4500 работодатели ще получават месечна подкрепа по инструмента SURE

Максимално бързо предоставяме нашето решение на Народното събрание, с цел да има опция в къси периоди страната ни да стартира да ползва инструмента SURE. Така ще допълним националните ни старания за превъзмогване на пандемията и на социално-икономическите й последствия за служащите и независимо заетите лица. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното изключително държавно съвещание, на което Министерският съвет одобри решение, с което предлага на Народното събрание да ратифицира със закон Споразумението за заем сред Европейския съюз като кредитор и Република България като заемополучател. 

" Чрез европейския инструмент се чака приблизително месечно сред 4500 и 5000 работодатели да бъдат подкрепяни за опазване на към 140 000 чиновници и служащи ", означи по време на заседанието министърът на финансите Кирил Ананиев.  

Максималният размер на средствата, които Европейският съюз може да отпусне на България по инструмента SURE, e 511 000 000 евро, с 15-годишен оптимален междинен период до падежа. Срокът на разполагаемост на предоставената финансова помощ е 18 месеца, считано от 30 септември 2020 г. 

Инструментът за краткотрайна поддръжка, прочут като инструмента SURE, е основан за намаляване на рисковете от безработица при изключителни условия в резултат на пандемията от COVID-19. На 7 август България насочи публично искане за финансова помощ по линия на SURE. Споразумението беше подписано от министър Ананиев на 26 ноември и от Европейската комисия на 11 декември. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР