Mаксималният осигурителен доход трябва да се вдигне двойно - сега

...
Mаксималният осигурителен доход трябва да се вдигне двойно - сега
Коментари Харесай

Mаксималният осигурителен доход трябва да се вдигне двойно, смята Калфин

Mаксималният застрахователен приход би трябвало да се вдигне двойно - в този момент е 2600 лева, само че би трябвало да стане най-малко 5000 лева, разяснява в ефира на Българска национална телевизия някогашният вицепремиер Ивайло Калфин..

Той изясни, че процесът би трябвало да се форсира, тъй като последните промени са били правени доста от дълго време, а таванът на пенсиите също е обвързван с осигурителния приход. " Единият метод за повдигане на пенсиите е да се усилва коефициентът за стаж, към този момент вървим към минимума. Другият метод, който е най-справедлив обществено, е да се изчислят таксите на основа на настоящия застрахователен приход ", сподели той.

Калфин разяснява, че в случай че някой се е осигурявал на действителната заплата, приходът му няма да падне сензитивно: " Проблемът е със старите пенсии, за които вноските са били естествени, само че в този момент те не са съответни на обстановката в страната ", изясни той.

Посъветва хората да се поинтересуват по отношение на прихода си и плащаните осигуровки каква пенсия биха получавали.

За митингите на майките с деца с увреждания той прикани промяната да се направи изцяло, като се подтиква индивидът с увреждания и околните му да имат достъп до трудовия пазар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР