Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 33° и

...
Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 33° и
Коментари Харесай

Жълт код за опасно горещо време и за проливни валежи

Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред 33° и 38°.

Ще е най-вече слънчево, само че към обяд над Западна и Централна България ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там там ще превали и прегърми. По-късно вечерта и през нощта явленията ще обзет и източните региони, като в Североизточна България се чака гръмотевичните стихии да са мощни, с нараснала възможност за значителни превалявания и градушки. През деня вятърът в множеството региони ще е южен, само че след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад.



По Черноморието ще е най-вече слънчево. Вечерта облачността над северното крайбрежие ще се усили и през нощта ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурите остават високи, оптималните ще са сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е сред 23° и 25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.





В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще духа сдържан югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 20°.





В петък тук-там основно в Южна и Източна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Има нараснала възможност за градушки и местни обилни количества на преваляванията. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намалят още и оптималните ще са сред 27° и 32°.



През почивните дни ще доминира слънчево време, към и след обяд с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. В събота ще бъде хладно за началото на юли с оптимални температури в множеството региони под 30°, в неделя ще е малко по-топло.

В понеделник ще е най-вече слънчево. Затоплянето ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР