Максималните температури в по-голямата част от страната днес ще достигнат

...
Максималните температури в по-голямата част от страната днес ще достигнат
Коментари Харесай

Временно захлаждане и валежи от дъжд този следобед и утре

Максималните температури в по-голямата част от страната през днешния ден ще доближат 15 - 20°, в източните региони и на морския бряг, където със слаб до сдържан североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух - от 9° до 13°. Ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта ще обзет цялата страна.

Утре предизвестие за обилни количества е в действие в областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, София-област, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

През деня преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно по Черноморието. Ще бъде прохладно и значително по-хладно с оптимални температури от 9° на североизток до 15° на югозапад.

В планините ще бъде доста прохладно, с сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър с посока от север-североизток. Ще бъде облачно и с превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1800 метра.

Силен вятър и превалявания ще има освен у нас, а съвсем на всички места на Балканите, като се изключи северозападните региони, където облачността ще намалее. Очаква се и захлаждане, по-съществено в северната половина от полуострова. Причината - леден атмосферен фронт.

В четвъртък ще превалява към момента в Източна България, само че денем облачността на всички места ще намалее и през идващите дни ще доминира слънчево време с повече облаци и местни валежи в събота.

След краткотрайно намаляване, температурите още веднъж ще се покачат.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР