Максималните температури ще са между 15°С и 20°СПрез нощта и

...
Максималните температури ще са между 15°С и 20°СПрез нощта и
Коментари Харесай

Топло и силно ветровито и в четвъртък

Максималните температури ще са сред 15°С и 20°С

През нощта и в утрешния ден ще се задържи доста прохладно, по северните скатове на планините – с изключително мощен и стремителен южен вятър – фьон. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се задържи доста по-ниско от междинното за месеца. Облачността ще бъде променлива, по-значителна – над планините и тук-там, основно по южните им страни ще превали. Вечерта над западните елементи ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападните региони – натоварен. Температурите остават високи, минималните ще са сред 9°С и 14°С, оптималните – сред 16°С и 21°С, в регионите със мощен фьон – и малко по-високи. В София – минимална 10°С, оптималната – към 18°С.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще бъде прохладно със мощен до плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 15°С и 20°С. Температурата на морската вода е 9°С - 10°С. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи – и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, постоянно – забележителна и основно по южните елементи ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°С, на 2000 метра – към 2°С.

В петък преваляванията ще обзет страната, на повече места и повече по количество ще бъдат в Западна и Южна България. Възможни са и гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне леден въздух. С понижението на температурите, по здрач в Западния Предбалкан и високите котловинни полета, дъждът ще минава в сняг, само че бързо ще спре. В Източна България ще продължи да духа сдържан и мощен южен вятър и там оптималните температури ще останат над 15°С, а преваляванията ще са най-вече слаби и на обособени места. През нощта против събота, с превръщане напразно от запад-северозапад, и там температурите ще се намалят. След кратковременно скъсване и понижение на облачността още сутринта в събота от югозапад тя още веднъж бързо ще се усили. На доста места ще има и превалявания, в Западна България - и от дъжд, и от сняг, в Източна - от дъжд. Температурите ще са в необятни граници - минимални от към минус 2°С в обособени региони в Западна България до 6°С-8°С на изток, оптимални - от 4°С-9°С в Западна България до 12°С-14°С в Източна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР