Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София

...
Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София
Коментари Харесай

Сравнително топло, но ветровито време днес

Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София – 14°, по-ниски ще останат на морския бряг – от 10° до 13°. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде краткотрайно мощен. Облачността ще е променлива, основно в Дунавската низина и Източна България, в това число и по Северното Черноморие, ще превали дъжд - на обособени места и ще прегърми.

В планините сутринта ще е най-вече слънчево, а след обяд облачността ще е променлива. На места по върховете на Рила, Пирин и Стара планина ще превали слаб сняг.



Максимална температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към нулата. Ще бъде доста прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Опасността от лавини отвън обработените ски писти в курортите остава огромна.



В понеделник денем ще е малко по-хладно, само че ще продължи покачването при утринните температури. На обособени места в източните и южните региони от страната ще превали слаб дъжд.

Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, ще се обърне от североизток и с него температурите още малко ще се намалят. Облачността ще бъде най-вече забележителна и тук-там ще превали дъжд, в планините над 1200-1400 метра - сняг.

В четвъртък ще доминира слънчево време, ще стартира и ново стопляне.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР