Максималните температури ще бъдат между 20° и 27°.Облачността ще е

Максималните температури ще бъдат между 20° и 27°.Облачността ще е ...

Проливни валежи и гръмотевици и днес


Максималните температури ще бъдат между 20° и 27°.

Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има и валежи, на места в Западна и Северна България - временно интензивни, след обяд придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в крайните източни райони от изток-югоизток и ще бъде до умерен.

По Черноморието ще има значителна облачност и валежи. На отделни места и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб. Максимални температури 20-22°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще бъде със значителна облачност, валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северен вятър.Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 11°.В неделя облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има и валежи, след обяд придружени от гръмотевици. Вятърът ще е от север, временно до умерен.

През първата половина от следващата седмица ще има повече слънце, а валежите ще са на все по-малко места, главно в планинските и източните райони. Бързо ще се затопля и към средата на седмицата дневните температури в по-голямата част от страната ще надхвърлят 30°, на места в низините до 35°-38°. По-ниски ще остават в Източна България и по Черноморието.Източник: bnt.bg