Максималните температури и днес ще останат по-високи от обичайните, между

...
Максималните температури и днес ще останат по-високи от обичайните, между
Коментари Харесай

В Кюстендил измериха минус 3 градуса тази сутрин

Максималните температури и през днешния ден ще останат по-високи от нормалните, сред 13 и 18 градуса. Но почналото нарастване на облачността ще продължи и в края на деня тук-там в западните региони ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югозападен вятър.

И през нощта, и на следващия ден ще бъде облачно и на доста места ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните - от 7° в североизточните региони до 15° в южните, в София – към 9°. Ще бъде и прохладно, с сдържан вятър от север-северозапад.

Облачно, тук-там с валежи, ще бъде и по Черноморието, където ще духа сдържан северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Значителна ще бъде облачността и в планините, с превалявания и от дъжд, и от сняг, като границата ще бъде на към 1400-1500 МНВ. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-северозападен. Максимални температури в курортите – от 3° на Алеко до 8° в Банско.

С превалявания, най-вече от сняг, ще е в Северна Европа и тук-там в Европейска Русия. Проливни превалявания, тук-там обилни по количество, се чакат на Пиренейския полуостров и Апенините. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие на времето и на Балканите, в това число и у нас. По-съществени ще бъдат преваляванията в Южна Гърция и Европейска Турция.

У нас, през нощта против сряда ще продължи да вали, а с продължаващото захлаждане, границата сред сняг и дъжд ще се спусне до към 800-900 метра надморска височина.

През деня облачността ще стартира да се раздира и до вечерта ще намалее. Повече слънчеви часове ще има в четвъртък. След това още веднъж се чакат превалявания, само че температурите ще се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР