Максималните температури днес ще бъдат в широки граници - от

...
Максималните температури днес ще бъдат в широки граници - от
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и много силен вятър през почивните дни

Максималните температури през днешния ден ще бъдат в необятни граници - от 10° до 19°, в София - към 13°. Започналите в Западна България превалявания от дъжд до вечерта ще обзет цялата страна, а вятърът на всички места ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

Предупреждение за обилни количества е оповестено в осем области от Северозападна и Западна България.

Ще продължи да вали и през нощта, по-интензивно в Южна България. Със мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и тук-там дъждът ще минава в сняг, към момента основно в планинските региони на Западна България.

Утре преди обяд превалявания ще има в Южна и Източна България, в множеството региони от дъжд, по високите полета - от сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България . Максималните температури ще са сред 3° и 13°, в композиция с доста мощен и плевел северозападен вятър, който през нощта против неделя в Североизточна България ще се усилва до ураганен.

Много прохладно време и в планините - ще духа мощен и плевел вятър от север-северозапад. Валежите там ще са от сняг. В масивите от Западна България и в Стара планина ще се образува снежна завивка. Ще има условия за виелици и навявания.

През нощта против неделя сняг ще завали и в югоизточните региони . В неделя ще продължи да вали в Източна България - и дъжд, и сняг. Сутринта вятърът към момента ще е мощен и плевел, по Черноморието – ураганен, само че денем вятърът последователно ще отслабва, само че до вечерта преваляванията на всички места ще спрат.

В понеделник ще бъде слънчево. Очаква се и стопляне.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР