Максималните температури днес ще бъдат между 26° и 31°, по

...
Максималните температури днес ще бъдат между 26° и 31°, по
Коментари Харесай

Максимални температури между 26° и 31° днес

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 26° и 31°, по Черноморието - от 20° до 23°. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще остане слънчево, като се изключи планинските и източните региони, където на доста места ще има превалявания и гръмотевици, по-интензивни основно в Североизточна България, където има условия и за градушки.

До среднощ облачността на всички места ще намалее, само че в утринните часове на обособени места видимостта ще е понижена от мъгли. Минималните температури на следващия ден ще са сред 9 и 14 градуса, а оптималните - сред 27° и 32°, в София към 27°. Ще бъде слънчево, само че в следобедните часове облачността ще стартира да се усилва, първо в Западна България. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, който по здрач в западната половина от Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Слънчево ще бъде и по морския бряг, тук-там със утринни мъгли. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде салбо.

В планините също ще бъде слънчево. През втората половина на деня над масивите от Западна България облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, по билата от северозапад, който по здрач ще се усили.

Съществено стопляне на следващия ден и на всички места на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, само че в следобедните часове в северозападната половина от полуострова ще има превалявания, тук-там обилни.

И у нас, още през нощта против сряда, както и в сряда, на доста места ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици и местни градушки, а оптималните температури значително ще се намалят. В четвъртък и петък ще доминира слънчево време, с валежи към момента основно в източните региони. Очакванията за събота са слънчево време и стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР