Максималните температури днес ще бъдат между 15° и 20°, а

...
Максималните температури днес ще бъдат между 15° и 20°, а
Коментари Харесай

Температури до 30 градуса в следващите дни

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 15° и 20°, а в София - към 15°. Облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България и планинските региони и основно там ще има валежи от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър, оповестява Българска национална телевизия.

През нощта ще бъде безоблачно, само че сутринта в събота ще бъде студено, с температури сред 3° и 8°, в София - 2 - 3°. В обособени котловини в западната половина от страната утринните температури ще са още по-ниски и там ще има условия за слани.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от запад, който по-късно денем ще се ориентира от юг и с него температурите ще стартират да се покачват. Максималните ще бъдат сред 18 и 23 градуса, в София - 20 градуса.

Слънчево време и по Черноморието в композиция със слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг. Температурата на морската вода е от 15° тук-там по северното до 21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от северозапад. Температурите и там ще се покачват и оптималните в курортите ще бъдат сред 13 и 18 градуса, на Алеко - към 6 градуса.

И на Балканите температурите ще стартират да се покачват, само че към момента ще са по-ниски от нормалните за втората половина от септември. Ще бъде слънчево. В утринните часове тук-там в равнините и котловините ще има краткотрайни мъгли.

У нас слънчево ще се задържи и в неделя, и при започване на новата седмица. В понеделник повече облаци и превалявания се чакат в крайните северозападни региони. Температурите ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 24 и 29 градуса. През идващите дни облачността ще е променлива, тук-там с превалявания, само че ще бъде топло за края на септември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР