Максимална температура от 42,3 градуса е измерена в късния следобед

...
Максимална температура от 42,3 градуса е измерена в късния следобед
Коментари Харесай

С 42,3 градуса Русе не можа да счупи температурния си рекорд

Максимална температура от 42,3 градуса е измерена в късния следобяд в Русе. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Това не е връх. Най-горещо на 26 юли е било през 2000 година. Тогава термометрите са отчели 44 градуса. Най-студено на тази дата е било през 1978 година - 14 градуса.

Директорът на " Спешна помощ " в Русе доктор Иванка Маринова сподели за Българска телеграфна агенция, че до късния следобяд през днешния ден е получен единствено един сигнал за почувствал се зле от горещото време човек. Става дума за 20-годишен юноша, който е изчаквал на спирка рейс от градския превоз. Той е прегледан на място и освободен.

Главен контрольор Светослав Войчев от противопожарната работа в крайдунавския град разяснява за Българска телеграфна агенция, че през днешния ден огнеборците са били изпратени на огромен пожар в сухи треви и шубраци на територията на село Голямо Враново. Огънят е тръгнал от сграда. Пожарът е овладян. От противопожарната работа приканват да се съблюдават всички ограничения за пожарна сигурност.

Поради високите температури на самостоятелен от Общината краткотраен пункт в центъра на Русе се дава безвъзмездна минерална вода, а фелдшер мери кръвното налягане на искащите минувачи и ги поучава по какъв начин да се пазят от жегата.

От кметството осведомят, че профилирани машини оросяват с вода централния площад, улици и булеварди в Русе.

От общинската администрация оповестяват още, че по информация на Националния институт по метеорология и хидрология в късния следобяд, по здрач и през нощта се чака през територията на общината да премине добре изразен леден фронт. Той ще докара до местни интензивни дъждове, гръмотевици и мощен вятър. Възможни са и градушки.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР