Максима България (собственик на веригата Т маркет) може да наеме

...
Максима България (собственик на веригата Т маркет) може да наеме
Коментари Харесай

КЗК разреши на "Максима България" да наеме обектите на пловдивската верига "Триумф"

" Максима България " (собственик на веригата " Т маркет " ) може да наеме дълготрайно 11 търговски обекта от пловдивската верига " Триумф ", защото договорката не съставлява централизация и няма да докара до определяне или усилване на господстващо състояние. Това отсъди Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), откакто през август компанията изиска от антимонополния орган да се произнесе по договорката.

В договорите е планувана опция за прибързано преустановяване. В тях не се плануват каквито и да било права за " Максима България ", които да обезпечават опция за надзор върху ръководството на компаниите наемодатели, демонстрира инспекцията на комисията.

Освен това " Максима България " няма да продължи да оперира магазините вместо досегашните притежатели (под техен бранд, с оборудване/стоки, закупени от тях). Тъкмо противоположното - компанията ще наеме пространствата празни и ще влага обилни лични средства за ремонта и ребрандирането им, тъй че да могат да оперират под марката и във формата " Т маркет ". " Максима България " ще би трябвало да влага и обилни средства за зареждане на магазините със съответните артикули и артикули във тип и качество, в което те се продават и в останалите магазини от веригата, регистрира Комисия за защита на конкуренцията.

Според проектите 9-те по-малки обекта " Триумф " приключват активността си до 15 октомври т.г., а двата по-големи - до 1 декември. Предвидено е новите магазини от веригата " Т маркет " да бъдат отворени в границите на 3 до 5 месеца след затварянето на магазините " Триумф ". До отварянето на " Т маркет " клиентите ще се преориентират към други търговски обекти за хранителни артикули в града. Основни съперници на " Триумф " в Пловдив са: " РПК Наркооп " с 12 магазина, " Билла " и " Лидл " с по 7, " Кауфланд " – с 5, " Лекси " и " Фреш маркет " с по 4, " Слънчеви лъчи " и БББ с по 2. Следователно местоположението на магазина не е от водещо значение за клиентите и те биха се преориентирали към различен обект със съпоставими характерности без значение от неговото местоположение, заключава Комисия за защита на конкуренцията.

източник: capital.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР