Максим Гришаков, главен изпълнителен директор на веригата хипермаркети Hoff, даде

...
Максим Гришаков, главен изпълнителен директор на веригата хипермаркети Hoff, даде
Коментари Харесай

Вероятност IKEA да се върне в Русия

Максим Гришаков, основен изпълнителен шеф на веригата хипермаркети Hoff, даде прогноза за връщането на веригата IKEA в Русия в изявление за РИА Новости.

Гришаков означи, че не има вяра доста в окончателното затваряне на магазините на IKEA в Русия. Според него някои точки от шведската верига не престават да обработват поръчки, направени преди затваряне. Освен това офисите на IKEA работят както нормално. Лекторът също по този начин акцентира, че няма всеобщо прекачване на чиновниците от веригата към съперниците, които са останали без работа в Hoff.

„ Освен това възнамеряваха да отворят два-три магазина през лятото и есента. Все още текат строителните работи и ремонтите. Наистина нямам доверие, че IKEA ще си тръгне изцяло “, заключи Гришаков.

Що се отнася до следствията от вероятното овакантяване на IKEA, техният изпълнителен шеф Hoff го оцени много отрицателно. Според него конкуренцията на другите търговски вериги поддържа в добра форма притежателите и производителите. „ Когато има динамичност и мощни играчи, в последна сметка всички печелят. Пазарът става все по-голям и динамичен, броят на клиентите пораства, количеството се трансформира в качество “, изясни Гришаков. Въпреки това той заяви, че приходите на някои магазини на Hoff след затварянето на IKEA са се нараснали с 5-25 %.

По-рано заместник-министърът на индустрията и търговията на Руската федерация Виктор Евтухов разреши на IKEA да се върне на съветския пазар, откакто сътвори логистика за доставки, с цел да обезпечи цялостна гама от артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР