Макс Верстапен заяви, че стартът в днешното състезание за Гран

...
Макс Верстапен заяви, че стартът в днешното състезание за Гран
Коментари Харесай

Верстапен: Стартът беше ключов, после просто пътувах към победата

Макс Верстапен съобщи, че стартът в днешното съревнование за Гран При на Мексико е бил основен за резултата и дължи успеха си на него. Пилотът на Ред Бул изясни, че нещата в първата обиколка са се развили доста добре за него и с помощта на контакта сред Себастиан Фетел и Люис Хамилтън е можел " да се дръпне напред и да си направи надпреварата ".
Макс беше втори на стартовата решетка, стоешком сред Фетел и Хамилтън. Първо се изправи против водача на Ферари и го нападна от външната страна, а по-късно се намеси и британецът, което приключи с питстопове за всички, с изключение на за Верстапен. След това младият холандец поведе умерено колоната и не разреши на Валтери Ботас даже да се приближи до него, финиширайки с съвсем 20-секундна преднина.

" Стартът беше основен. Минах от външната страна и нещата се развиха доста добре. След това трябваше просто да се грижа за гумите и колата, която се показа брилянтно. Разбира се, едно огромно " благодаря " на Ред Бул, тъй като без тях днешната победа нямаше да е допустима. След предходната седмица мога да нарека това съревнование съвършено. Просто пътувах към успеха, беше ужасно ", съобщи Макс.

Запитан какво мисли за контакта сред Хамилтън и Фетел, Верстапен призна, че е бил третият от поговорката: " Двама се карат, трети печели ". " За мен това беше добре. После просто се дръпнах напред и си направих надпреварата ", добави Макс.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР