Макс Верстапен започна сезон 2023 във Формула 1 с една

...
Макс Верстапен започна сезон 2023 във Формула 1 с една
Коментари Харесай

Верстапен прогнозира по-оспорвано състезание в Джеда

Макс Верстапен стартира сезон 2023 във Формула 1 с една относително лесна победа в конкуренцията за Гран При на Бахрейн.

На „ Сахир “ международният първенец води на практика от старта до финала, печелейки с задатък от 11.9 секунди пред своя съотборник в Ред Бул Серхио Перес. Трети в надпреварата в Бахрейн приключи Фернандо Алонсо, чийто пасив по отношение на водача обаче бе цели 38.6 секунди.
 Хорнър: Перфектно начало на сезона Хорнър: Перфектно начало на сезона
Тази огромна разлика сред двамата водачи на Ред Бул и техните противници накара някои хора, измежду които и Джордж Ръсел, да предвиждат, че „ биковете “ с лекост ще завоюват всяко едно съревнование през 2023 година. Според Верстапен обаче това няма да се случи, а той чака по-сериозно конкуренция още във втория кръг за сезона в Саудитска Арабия в края на идната седмица.
 Ръсел: Ред Бул ще завоюват всички надпревари този сезон Ръсел: Ред Бул ще завоюват всички надпревари този сезон
„ Пистата в Джеда е много по-различна, има доста повече прави, повече бързи завои и по-малко деградация на гумите. Мисля, че тук ние бяхме доста положителни в износването на гумите. Така че чака в Джеда спортното движение на всички да бъде по-изравнено “, сподели Верстапен пред медиите след вчерашната си победа.

„ Там нещата ще са по-различни – продължи международният първенец. – Ние бяхме доста бързи в бързите завои, само че Ферари имаха преимущество на вършиме, което постоянно оказва помощ в Джеда. Само времето ще покаже какъв ще бъде салдото на силите през сезона, въпреки всичко до в този момент сме карали единствено в Бахрейн, тъй че би трябвало да изчакаме и да забележим. Разбира се ние ще желаеме да се представим допустимо най-хубаво, само че ще би трябвало да изчакаме тренировките, с цел да разберем какво да чакаме от надпреварата в Саудитска Арабия. “

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР