Макс Верстапен взе победата в Гран при на Франция. Пилотът

...
Макс Верстапен взе победата в Гран при на Франция. Пилотът
Коментари Харесай

Макс Верстапен над всички в Гран при на Франция

Макс Верстапен взе успеха в Гран при на Франция. Пилотът на Ред Бул потегли от втора позиция и пое водачеството след отпадането на Шарл Льоклер. Това бе седма победа от началото на сезона и втора на пистата " Пол Рикар " за международния първенец. Втори приключи Люис Хамилтън с Мерцедес. Последното място на подиума бе заето от Джорж Ръсел също с Мерцедес. Победителят в квалификацията Шарл Льоклер водеше в началната фаза на конкуренцията във Франция, преди да катастрофира на завой номер 11.

За Верстапен това беше седма победа от началото на сезона и общо 27-ма в неговата кариера.

Успехът на водача на Ред бул му разреши да се откъсне на върха с задатък от 63 точки пред Льоклер. Пилотът на Ферари поведе от първата обиколка, само че в 18-ата позволи неточност, завъртя се и катастрофира.

Това се случи в миг, в който Верстапен беше сменил гумите си, а от Ферари избраха да задържат Льоклер на трасето за по-дълго време. След обстановката Макс нямаше огромни проблеми да удържи първата позиция.

Карлос Сайнц стигна до 5-ото място, а Топ 10 допълниха Алонсо, Норис, Окон, Рикардо и Строл, който в последния завой едвам не бе ударен от съотборника си Себастиан Фетел.

След успеха си Верстапен към този момент има 233 точки и цялостен надзор върху шампионата. Льоклер отпадна за трети път през акцията, само че остава втори със 170 точки. Чеко Перес има 163, а по-късно следват Сайнц със 144, Ръсел със 143 и Хамилтън със 127. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР