Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Абу Даби,

...
Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Абу Даби,
Коментари Харесай

Верстапен спечели 10-а квалификация, става фаворит за титлата

Макс Верстапен завоюва квалификацията за Гран при на Абу Даби, финален кръг от сезон 2021 във Формула 1. Лидерът в тима на Ред Бул съумя да се пребори с Люис Хамилтън за най-важния от десетте си полпозишъна през тази година.
Хамилтън и Мерцедес взеха решение да не се възползват от аеродинамичното евакуиране от придвижването на болида на съотборника на седемкратния международен първенец Валтери Ботас. В същото време Макс записа най-бързата си обиколка в предпоследния си опит при придвижване зад Серхио Перес, което се оказа печелившото решение.
Голямата разлика в тактиките на Ред Бул и Мерцедес за днешната Гран При на Абу Даби ще бъде изборът на гуми за старта. От първата си позиция Верстапен ще потегли със софт сликовете на Пирели, до момента в който Хамилтън от втора стартова позиция ще би трябвало да подхваща офанзива на първото място с гуми медиум. За третата позиция след доста мощна крайна обиколка изцяло изненадващо се пребори английската млада звезда на Макларън Ландо Норис, който много обърка сметките на водачите. Четвърти ще започва Серхио Перес, което може да се окаже значимо преимущество за съотборника му Верстапен в борбата за купата, откакто вторият водач на Мерцедес Валтери Ботас тотално се провали и остана на разочароващата шеста позиция. Пред финландеца съумя да се подреди Карлос Сайнц от Ферари, който още веднъж бе по-бърз от съотборника си Шарл Льоклер, останал едвам седми.
Много мощно показване този уикенд за дебютанта в Абу Даби прави Юки Цунода. Пилотът на Алфа Таури зае осмата позиция, до момента в който девети на следващия ден ще започва Естебан Окон. Топ 10 добави Даниел Рикардо от отбора на Макларън.
Втората част постави завършек на очакванията на Фернандо Алонсо да успее да класира болида на Алпин във финалната, трета част от квалификацията. Така двукратният международен първенец ще би трябвало да започва в утрешното съревнование от 11-а позиция.
Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли остана едвам 12-и, следван от канадския водач на Астън Мартин Ланс Строл на 13-а позиция. Антонио Джовинаци от Алфа Ромео съумя да се пребори за 14-ото място, а Себастиан Фетел остана едвам 15-и за отбора на Астън Мартин.
Днес в Абу Даби е последното съревнование във Формула 1 за сезон 2021. То ще излъчи новия международен първенец всред Макс Верстапен и Люис Хамилтън. Това може да бъде 8-а купа за британеца или първа за нидерландеца. Преди последното съревнование двамата водачи имат по 369,5 точки.
По този мотив белгийският полузащитник на Манчестър Сити Кевин де Бройне не остана настрана и записа надъхващо видео в интерес на Макс, който е роден в Белгия.
" Привет, Макс. Искам да ти пожелая всичко най-хубаво преди надпреварата в Абу Даби. Ще притискам палци за теб, уповавам се да спечелиш и да можеш да се насладиш на международната купа ", споделя във видео футболистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР