Макс Верстапен спечели квалификацията преди Гран при на Абу Даби,

...
Макс Верстапен спечели квалификацията преди Гран при на Абу Даби,
Коментари Харесай

Шампионът Верстапен не даде шанс на конкуренцията за финал на сезона във Ф1

Макс Верстапен завоюва квалификацията преди Гран при на Абу Даби, 22-ри и финален кръг от шампионата във Формула 1. Нидерландецът, който от дълго време си обезпечи международната купа, направи най-бърза обиколка на пистата " Яс Марина " за 1:23.445 минути. 

Шарл Льоклер от Ферари остана на втора позиция, на единствено 0.139 секунди зад Ферстапен, до момента в който Оскар Пиастри от отбора на Макларън се класира на трета позиция, на 0.337 секунди зад първенеца.

Британецът Джордж Ръсел с Мерцедес ще стартира от четвърто място, а пети е сънародникът му Ландо Норис от Макларън.

26-годишният Макс Ферстапен ще започва от лидерското място за 32-ри път в своята кариера.

Още в първата обиколка Шарл Леклер направи два опита да изпревари водача Макс Верстапен. Той опита да го нападна отвътре на шестия завой, само че нидерландецът резервира позицията. След това Верстапен се оправи и с офанзива от външната страна на осми завой.

Ландо Норис направи добър старт и изпревари Джордж Ръсел, като се изкачи на четвърта позиция зад съотборника си Оскар Пиастри. Люис Хамилтън напредна с две позиции, само че Серхио Перес си върна деветото място, откакто изпревари англичанина. След оспорваното начало Верстапен стартира да усилва задатъка си пред Леклер. Междувременно Ландо Норис изпревари съотборника си Пиастри и диша във врата на Леклер, като разликата е по-малко от секунда.

Пиастри на два пъти се оправи с офанзиви на Ръсел в борба за четвъртата позиция, само че в 11-ата обиколка британецът го изпревари на правата преди завой №8. В хода на конкуренцията към 26-ата обиколка Серхио Перес отбелязваше максимален напредък при представянето си, откакто притискаше оптимално Ландо Норис и Оскар Пиастри от МакЛарън.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР