Макс Верстапен спечели Гран при на Абу Даби, 22-ри кръг

...
Макс Верстапен спечели Гран при на Абу Даби, 22-ри кръг
Коментари Харесай

Верстапен завърши сезона с рекордна победа

Макс Верстапен завоюва Гран при на Абу Даби, 22-ри кръг от шампионата във Формула 1.

Носителят на купата стартира от първото място и се оправи сполучливо с офанзивите на Шарл Льоклер, който се показа мощно в последното съревнование за годината, извършено на пистата " Яс Марина ". 

Нидерландският играч на Ред Бул завоюва рекордната за сезона 19-та победа и общо 54-та в своята кариера, излизайки на трето място във безконечната класация при водачите след Люис Хамилтън (103 победи) и Михаел Шумахер (91).

" Невероятна година ", сподели Верстапен, когато пресече финалната права.

Тимът на Ред Бул завоюва 21 от общо 22 надпревари през сезона. Серхио Перес също се поздрави с два триумфа за първенеца при тимовете.

На второ място в Абу Даби приключи водачът на Ферари Шарл Льоклер, до момента в който трети се подреди Джордж Ръсел от Мерцедес.

Перес финишира втори, само че получи наказване от 5 секунди, което го класира на четвърта позиция в Абу Даби поради предизвикателство на злополука.

Мерцедес завоюва втората позиция в генералното класиране при отборите, откакто водачът на " сребърните стрели " Люис Хамилтън се подреди на девето място и добави точки дружно със съотборника си Джордж Ръсел.

Следващият сезон ще стартира на 2 март 2024 година с Гран при на Бахрейн.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР