Макс Верстапен ще тръгне пръв в Гран при на Великобритания,

...
Макс Верстапен ще тръгне пръв в Гран при на Великобритания,
Коментари Харесай

Верстапен спечели квалификацията на "Силвърстоун"

Макс Верстапен ще тръгне пръв в Гран при на Англия, откакто завоюва квалификацията на " Силвърстоун ". Световният първенец не разреши изненада и взе полпозишън за пети следващ път и общо седми от началото на сезона.

Квалификацията стартира на мокра писта, само че изискванията последователно се усъвършенстваха., който господства от началото на годината, позволи неточност в първата част и удари болида си в стената при влизане в бокса, като счупи предното крило. Това обаче не му попречи да завоюва поредна подготовка. Той към този момент има 27 полпозишъна в кариерата си, с което излезе на десето място във безконечната класация.

Верстапен лиши " Макларън " от изненадваща победа. Ландо Норис водеше в класирането, само че водачът на " Ред бул " приключи за 1:26.720 мин. в последната си обиколка и го изпревари с 0.241. Норис остана втори, а на трето място е другият водач на " Макларън " Оскар Пиастри.

Зад тях се подредиха двамата водачи на " Ферари " Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, които допълниха челната петица. Джордж Ръсел и от " Мерцедес " са шести и седми.

Поредно едва показване в квалификациите направи съотборникът на Верстапен в " Ред бул " Серхио Перес. Мексиканецът отпадна още в първата част и ще започва едвам 16-и на " Силвърстоун ". Това е пета поредна подготовка, в която Перес не може да стигне до третата част. Той отпадна още в първата част в Монако, а в Испания, Канада и Австрия още веднъж не съумя да стигне до топ 10, само че приключваше присъединяване си във втората част.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР