Макс Верстапен ще бъде наказан с пет места на стартовата

...
Макс Верстапен ще бъде наказан с пет места на стартовата
Коментари Харесай

Наказаха Верстапен и Квят предварително преди Русия

Макс Верстапен ще бъде осъден с пет места на стартовата решетка, а Данийл Квят ще стартира от последна позиция на домашното Гран При на Русия вследствие на промени в захранващите блокове в моторите.

От Хонда споделиха, че Квят и съотборникът му в отбора на Торо Росо – Пиер Гасли, дружно с водачите на Ред Бул Макс Верстапен и Александър Албон ще получат нови мотори за надпреварата в Сочи.

„ Квят ще промени всички детайли от захранващия блок без батерията. Той ще започва от последна позиция на решетката “, обявиха от японския производител на своя Туитър акаунт. „ Останалите трима ще бъдат осъдени с пет места “.

Това значи, че четирите болида ще имат по-свежи мотори за домашното съревнование на Хонда в Япония на 13 октомври, което следва след неделното в Русия. Нито един от двата отбора няма подиум в Сочи. Верстапен, победител в две надпревари през сезона, е четвърти в генералното класиране при водачите, само че еднакъв по точки с водача на Ферари - Шарл Льоклер.

Двамата са на по 96 пункта зад водача и 5-кратен международен първенец във Формула 1 - Люис Хамилтън при шест оставащи надпревари до края на тази акция. Мерцедес непроменяемо победи в Гран При на Русия от 2014-та година насам, когато бе и първото издание на надпреварата. Квят пък е единственият руснак на стартовата решетка. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР