Макс Верстапен продължи великолепната серия на Ред Бул от началото

...
Макс Верстапен продължи великолепната серия на Ред Бул от началото
Коментари Харесай

Верстапен с дебютна победа на Силвърстоун, Норис осигури подиум за Макларън

Макс Верстапен продължи превъзходната серия на Ред Бул от началото на сезона във Формула 1, откакто завоюва Гран При на Англия. На пистата Силвърстоун настоящият повторен международен първенец остави зад себе си на почетната стълбичка Ландо Норис с Макларън и Люис Хамилтън с Мерцедес, които приключиха надлежно втори и трети.


Верстапен започва от полпозишън през днешния ден, само че загуби водачеството си за сметка на Норис още в първата обиколка. В петата обаче нидерландецът изпревари представителя на домакините след потребление на Системата ДРС. До края на надпреварата водачът на Ред Бул не изпусна преимуществото си, макар че на пистата в един миг се появи кола за сигурност. Норис от своя страна удържа Хамилтън за второто място пред родна аудитория. Топ 10 допълниха още съотборникът на Норис - Оскар Пиастри, Джордж Ръсел (Мерцедес), Серхио Перес (Ред Бул), Фернандо Алонсо (Астън Мартин), Алекс Албон (Уилямс), Шарл Льоклер и Карлос Сайнц (Ферари).

" Започнахме доста зле надпреварата, тъй че би трябвало да погледнем какво стана там. Дори по-късно, изключително Ландо, двата Макларъна бяха доста бързи. Отне ми малко време, преди да го изпреваря и да отворя разлика. Много съм благополучен, че триумфирахме за 11-и следващ път - за тима това е необикновено достижение. Но нещата не бяха леки. Лошият старт направи нещата по-вълнуващи. Ландо се отнесе доста добре към мен, само че след това ме натисна с ДРС. Той се оправи ужасно през днешния ден ", сподели Верстапен след края на надпреварата. Норис бе окуражителен и от третия в крайното нареждане през днешния ден - седемкратния международен първенец Хамилтън.

За Верстапен това бе шеста поредна победа във Ф1 и 11-а поредна за Ред Бул, с което бе подравнен върхът на Макларън. Конструкторът сграбчи първи триумф на Силвърстоун от 2012-а насам, а самият Верстапен завоюва надпреварата за първи път в кариерата си. Нидерландецът усили преднината си на върха в подреждането, като към този момент води с 99 точки на съотборника си Перес. Алонсо и Хамилтън са надлежно трети и четвърти. Ред Бул е безапелационен водач при конструкторите с 411 точки - с 208 повече от втория Мерцедес. Следващият старт от календара на Формула 1 е на 23 юли в Унгария. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР