Макс Верстапен подсигури втората си поредна титла от Formula 1,

...
Макс Верстапен подсигури втората си поредна титла от Formula 1,
Коментари Харесай

Верстапен дублира световната си титла четири кръга преди края на сезона

Макс Верстапен подсигури втората си поредна купа от Formula 1, откакто завоюва за пръв път в своята кариера Голямата премия на Япония, финиширайки на половин минути пред преследвачите си.

Пилотът на Red Bull спря часова на 3:01:44.004 часа, макар проливния дъжд, който на няколко пъти спираше надпреварата.

Зад него остана съотборникът му - Серхио Перес, с 27.066 секунди повече, а трети на почетната стълба се качи Шарл Льоклер с Ferrari с 31.763 секунди пасив.

Верстапен направи и най-бързата обиколка, с цел да получи нужния бонус към точките си и по този начин той към този момент има 366 пункта, с което направи оставащите 5 старта в надпреварата чисто официални във връзка с трофея.

Битката до края се обрисува да е сред Перез и Льоклер за второто място, тъй като сега ги дели една точка. От Red Bull сигурно ще желаят да стигнат безапелационно и до отборната купа, до момента в който от Ferrari ще се надяват завръщане в челните позиции след дългогодишната доминация на Mercedes в последното десетилетие.

До края на сезона Formula 1 остава да излъчи спечелилите в Съединени американски щати, Мексико, Бразилия и Абу Даби, надлежно на 23 октомври, 30 октомври, 13 ноември и 20 ноември.

The points scorers at Suzuka

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР