Макс Верстапен подписа през зимата на 2020 г. продължение на

...
Макс Верстапен подписа през зимата на 2020 г. продължение на
Коментари Харесай

Верстапен може да напусне Ред Бул в края на 2021 година

Макс Верстапен подписа през зимата на 2020 година продължение на контракта си с Ред Бул за още три години, напомня Clubs1.bg. Това на доктрина значи, че той ще е част от отбора до края на 2023 година Бащата на водача Йос Верстапен изрази по-късно удовлетворение, че въпросът с договора бe позволен преди пандемията от ковид. Вследствие на втората поредна щета в задвижващата система на Верстапен, нидерландският вестник Де Телеграаф разгласява информация, че Макс има уговорка в договора си, която му разрешава да си тръгне след сезон 2021.

В договорите на Верстапен по принцип има клаузи, свързани с представянето на екипа и опциите на колата му. Скорошно изказване на Хелмут Марко пред немски медии бе възприето като удостоверение на тезата, че водачът може да си тръгне в случай че Хонда реши да се отдръпна от Формула 1. Очаква се японският производител да вземе решение до октомври. Понастоящем договорът на Хонда с Ред Бул е до края на идната година.

„ По принцип договорът е закрепен. При естествен ход на събитията всичко е уредено. Имаме договор с Хонда до 2021-ва. Но болид за Формула 1 без мотор ще е сложен за ръководство “, сподели Марко.

Самият Верстапен не сдържа нервите си на пистата Муджело, откакто втори следващ уикенд имаше проблеми с елемента. Той съобщи, че е почнало да му писва от тези грижи. „ Надявам се следващата година да сме по-близо до Мерцедес, само че не мисля, че можем да ги победим. По колите не може да се трансформира доста. Надявам се на нова посока за нас през 2022 година с новите правила. Но борбата за шампионата завърши “, сподели Макс пред австрийския тв-канал ORF.

Ако Верстапен желае и може да си тръгне, в случай че болидът на Ред Бул не го удовлетворява, то въпросът е къде би отишъл. Според някогашния F1 водач Кристиян Алберс Люис Хамилтън не би разрешил на Мерцедес да го вземе при положение, че има свободно място. Договорът на Валтери Ботас за 2021 година е едногодишен.

„ Дори да има място, мога да кажа, че Хамилтън в никакъв случай не би се съгласил да кара дружно с Макс. Според мен Верстапен направи най-хубавия избор с Ред Бул, защото този тим продължава да се бори. Миналата година се видя по какъв начин напредваха непрекъснато с новости. Не се отхвърлят елементарно. Водят непрекъсната борба, желаят да са най-хубавите. Лично аз считам, че това е най-хубавото място за него. Друга алтернатива няма. А и видели ли сте разликата от Ред Бул по отношение на останалите? “, разяснява Алберс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР