Макс Верстапен от Red Bull изпя Viva Las Vegas“, след

...
Макс Верстапен от Red Bull изпя Viva Las Vegas“, след
Коментари Харесай

Верстапен променя мелодията си, след като спечели F1 Гран при на Лас Вегас

Макс Верстапен от Red Bull изпя „ Viva Las Vegas “, откакто се състезава до рекордна 18-та победа за сезона и се причисли към Себастиан Фетел на трето място място в листата на спечелилите във Формула 1 за всички времена.

Триумфът в грандиозната съботна вечер в Sin City беше 53-ият в кариерата на тройния първенец и шести следващ и пристигна след наказване от пет секунди, защото извади Шарл Льоклер от Ferrari отвън пистата старт и по-късно конфликт с Джордж Ръсел от Mercedes.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Ще бъдем непопулярни “: Помагат ли спортните митинги или навреди на активизма? Макс Верстапен приветства третата шампионска купа във Формула 1 като „ най-хубавата “ до момента Бившият началник на F1 Бърни Екълстоун пощади пандиза, откакто призна за данъчни измами Жените водачи се надпреварват да нарушат мъжкия монопол на Формула 1 h3> завършек на списъка

Льоклер приключи втори, откакто започва от полпозишън, губеше и връщаше преднината и по-късно я губеше още веднъж, преди да изпревари Серхио Перес в последната обиколка, с цел да лиши Ред Бул от седмо едно-две за сезона.

Победата беше 20-та за Red Bull в 21 надпревари, още един връх за един сезон, и обезпечи съревнование, което рискуваше да бъде залято от вълна от звук, защото Вегас беше хазаин на Гран При за първи път от 1980-те.

Той също по този начин приключи серия от три победи в Съединени американски щати през 2023 година за техния 26-годишен холандски водач, който също беше преобладаващ в Маями и Остин.

Верстапен – който беше най-големият критик на Гран При на Лас Вегас преди надпреварата – трябваше да признае, че то беше триумф.

„ Беше мъчно “, сподели Верстапен, чийто спортен костюм отдаваше респект на присъщия гащеризон на починалия „ Крал на рокендрола “, Елвис Пресли.

„ Опитах се да го направя първоначално, мисля, че и двамата спряхме много късно и по-късно просто ми свърши сцеплението и в последна сметка останахме малко по-широки, тъй че стюардите ми дадоха наказване за това.

„ Това ни остави малко на заден ход, трябваше да мина около много коли... Определено беше доста занимателно. “

Red Bull пуснаха безконечната ария на Елвис по радиото на тима, откакто поп звездата Джъстин Бийбър развя карирания байрак, а Верстапен сподели, че е доста по-добър водач от артист, като се причисли.

Льоклер, чийто тим е единственият, който победи Ред Бул този сезон, сподели целия си борбен дух след първичния крах.

„ Толкова желаех тази победа, само че какво съревнование “, ахна той по радиото, откакто приключи на 2,070 секунди зад Верстапен.

Това беше второ следващо съревнование, в което Перес загуби в последната обиколка, като мексиканецът изпревари Фернандо Алонсо от Aston Martin на линията в Бразилия.

Перес най-малко имаше утехата да си обезпечи второ място в шампионата, извоюван от дълго време от неговия съотборник – още един първи за Ред Бул, който в никакъв случай до момента не е завършвал сезон със своите водачи едно-две.

Естебан Окон беше четвърти за Alpine, Ланс Строл пети за Aston Martin и Карлос Сайнц от Ferrari шести.

Седемкратният международен първенец на Mercedes Люис Хамилтън беше седми, пред намаления Ръсел, Алонсо и австралийския новобранец на McLaren Оскар Пиастри, който взе бонус точка за най-бърза обиколка.

Докато Red Bull завоюва и двете трофеи от дълго време, Ferrari понижи разликата с втория Mercedes до четири точки с едно оставащо съревнование в Абу Даби.


Съобщението за трето Гран При на Съединени американски щати в началото беше посрещнато с възторг, само че настроението стартира да се утежнява в дните преди събитието, защото затварянето на улици задуши трафика и публичният интерес стартира да понижава.

Като още по-лошо, пагубната първа подготовка в четвъртък вечерта продължи единствено осем минути, преди да бъде анулирана за ремонт на пистата, което докара до колективен иск от недоволни почитатели.

Но Хамилтън сподели, че завладяващата Гран при на Лас Вегас в събота е била идеалният отговор на критиците на новото съревнование.

Верстапен беше най-видният от тези критици на сцената във Вегас тази седмица, потвърждавайки, че Гран При е доминирано от размазването в града на купона.

Но нощното улично съревнование с многочислени смени на водачите, защото колите задвижваха известната „ линия “ във Вегас, сподели, че събитието може да достави и спортна тръпка.

„ За всички тези хора, които бяха толкоз отрицателни за този уикенд, казвайки, че всичко е поради шоуто и бла бла бла – мисля, че Вегас потвърди, че бъркат “, сподели Хамилтън.

Източник: Информационни агенции

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР