Макс Верстапен не успя да реализира първия си мачбол във

...
Макс Верстапен не успя да реализира първия си мачбол във
Коментари Харесай

Верстапен може да спечели титлата в Япония - ето как

Макс Верстапен не съумя да осъществя първия си мачбол във Формула 1 за 2022 година, откакто приключи едвам седми във вчерашната Гран При на Сингапур. Така борбата за купата остана жива най-малко още една седмица, а нидерландецът ще има втори късмет да си подсигурява втората си поредна купата тази неделя в Гран При на Япония. 

Преди старта на „ Сузука “ той води със 104 точки на Шарл Леклер, който финишира втори през вчерашния ден, до момента в който съотборникът на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес е на 106 пункта зад международния първенец след успеха си на „ Марина Бей “. Заемащият четвъртото място в генералното класиране Джордж Ръсел изостава със 138 точки от Верстапен, откакто не съумя да влезе в топ 10 през вчерашния ден.

До края на сезона остават тъкмо толкоз точки за разпределяна, само че даже и британецът да завоюва всяка една от тях, а Верстапен да запише нули, то водачът на Ред Бул отново ще бъде първенец, защото ще има повече победи от представителя на Мерцедес. Това значи, че в Япония тази неделя настоящият притежател на купата ще може да бъде спрян само от своя съотборник и Леклер.

За да си подсигурява оценката още на „ Сузука “ Верстапен ще би трябвало завоюва с най-малко 8 точки повече от водача на Ферари и 6 повече от своя съотборник. Това значи, че той наложително ще би трябвало да влезе в топ 6 в неделната конкуренция за Гран При на Япония.

Ако той завоюва и запише най-бързата обиколка (НБО), то купата ще бъде негова, без значение от класиранията на Леклер и Перес. При победа без НБО на Верстапен Перес още веднъж ще бъде отстранен от борбата за купата, до момента в който Леклер ще би трябвало да приключи най-малко 3-ти.

По-долу ще намерите всички пермутации за решаването на международната купа в Гран При на Япония тази неделя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР