Макс Верстапен бе най-бърз в изпитанията от Формула 1 преди

...
Макс Верстапен бе най-бърз в изпитанията от Формула 1 преди
Коментари Харесай

Макс Верстапен: Нямам търпение да се състезавам

Макс Верстапен бе най-бърз в тестванията от Формула 1 преди сезон 2021, само че остана внимателен в изявленията си по време и след тренировките на пистата Сахир. Той уточни, че болидът му Ред Бул RB6B върви добре, само че посочи, че пробата е главно за събиране на данни.

„ Положително е, че направихме доста обиколки. Това несъмнено бе друго спрямо тренировките преди други сезони. В последна сметка обаче това бе тест. През минали години Мерцедес не бяха кой знае какъв брой постоянно на върха по време на такива тествания. Те просто не демонстрират изключително добре чистото показване “, съобщи Верстапен.

„ За нас става дума просто за събиране на данни. Най-важно бе да натрупаме обиколки, да разберем държанието на колата, да пробваме разнообразни настройки. Бих споделил, че всичко работеше съгласно упованията ни. Затова мисля, че работата ни бе добра ", добави още той.

„ Винаги има какво да се направи по-добре, несъмнено. Точно върху това работим. Най-важното е просто да разбираме автомобила. Изобщо не става дума да източим горивото и да създадем Q3 серия или нещо сходно. Наясно сме какво желаеме да извлечем от автомобила и това се стараем да реализираме “, сподели нидерландецът.

„ Мисля, че можем да обобщим, че пробата ни бе добър. Това, несъмнено, не дава никакви гаранции, а и всички тимове работят по разнообразни стратегии по време на тествания. В Q3 след към две седмици ще открием каква е скоростта. Но колата върви добре и нямам самообладание да се състезавам ", съобщи Верстапен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР