Макс Стръс вкара тройка от центъра на терена в момента,

...
Макс Стръс вкара тройка от центъра на терена в момента,
Коментари Харесай

Тройка със сирената от центърa донесе успеха на Кливланд Кавалиърс над Далас Старс

Макс Стръс вкара тройка от центъра на терена сега, когато звучеше сигнала за завършек на мача, с цел да обезпечи триумф на Кливланд Кавалиърс над Далас Старс със 121:119 в среща от шампионата на НБА.

Стръс се изравни в края на мача с Донован Миячъл, като и двамата завършиха с по 7 тройки. Но той вкара четири в границите на 67 секунди в края на четвъртата част. Пи Джей Вашингтон отговори за гостите от Далас 2.6 секунди преди края на срещата, след което обаче пристигна невероятната тройка от централната линия на Стръс.



Мичъл завърши мача с 31 точки, 7 битки и 6 асистенции, както и открадна седем противоречиви топки. Стръс остана с 21 точки, а Джарет Алън с 19 и 9 битки за Кливланд, за които това е втора поредна победа и втора над този противник през сезона. Кливланд е на 2-о място в цялата Източна конференция с 38 победи и 19 провали.

Но достижението на двамата водещи изпълнители на Кавалиърс, и изключително на Стръс, остави в сянка 45-те точки на Лука Дончич, който също по този начин взе 9 битки, направи 14 асистенции и пресече три подавания.

Детройт Пистънс се наложи над Чикаго Булс със 105:95 с 26 точки на Кейд Кънингъм, а Симоне Фонтекио осъществя 11 от всичките си 17 в четвъртата част. Гостите от Детройт са на последното 15-о място в цялата Източна конференция единствено с 9 победи от 58 мача.

Чикаго Булс, които са 9-и в същата Конференция, търпят трето проваляне в последните си четири мача, само че би трябвало да се сърдят на неприятната си пукотевица, защото процентът им от игрови обстановки е безнадежден. Трима бяха на обичайно равнище, като Никола Вучевич (25 точки и 10 рибаунда) и Андре Дръмонд (20 точки и 11 борби) записаха дабъл-дабъл. ДеМар ДеРоузан добави 25.



Голдън Стейт стартира да се изкачва нагоре в Западната конференция и с успеха 123:112 над Вашингтон има 30 победи и 27 провали на 9-о място. Клей Томпсън надстреля някогашния си съотборник и другар Джордан Пуул, като и двамата през днешния ден започнаха мача от пейката. Крис Пол пък направи победно завръщане на терена, откакто пропусна 21 мача поради травма. Андрю Уигинс не беше в групата на Голдън Стейт поради персонални проблеми, а звездата Стеф Къри осъществя едвам четири пъти от зоната за три точки от 16 опита. Но отборът воден от Томпсън реализира девета победа в последните си 11 мача. през днешния ден той вкара 25 точки за 27 минути на терена и беше най-резултатен в техните редици.



Пуул пък означи едвам два пъти от осем опита от тройката, както и 5 от 17 генерално от игрови обстановки за отбора на Вашингтон против тима, който го продаде преди сезона и приключи с 12 точки.

Орландо Меджик победи Бруклин със 107/81 като Франц Вагнер означи 21, а Мориц Вагнер прибави 16 за отбора от Флорида. Гостите от Бруклин записаха най-лошия си мач като ефикасност през сезона, което може би има пояснение с неналичието на контузените Кам Томас и Бен Симънс.



Бостън продължава да бъде без конкуренция на върха в Източната конференция, откакто реализираха 46-а победа през сезона – 117:99 против Филаделфия. Джейлън Браун с 31 точки, Джейсън Тетъм с 29 пункта, 11 рибаунда и 8 подавания подсигуриха задоволително успеха, която с изключение на всичко друго е и девета поред.

Филаделфия водеше с две точки 8:50 минути преди края на срещата, само че Селтикс вкараха идващите 16 точки и след четири минути и половина поведоха със 107:89. Но отбраната на зелените работеше чудесно и те завоюваха битката под кошовете с 56:28. Тайризи Макси отговори с 32 точки за Фили, а Тобайъс Харис и Камерън Пейн останаха с по 13 всеки.

Другият водач – Минесота в Западната конференция, също затвърди положителната си форма и надделя Сан Антонио със 114:105. Антъни Едуардс почувства болки в глезена в края на четвъртата част, само че все пак вкара 34 точки в домакинския мач.



Макар и да стартира от пейката, Наз Рийд вкара 22 точки за спечелилите, които имат шест триумфа в последните си седем мача. Карл-Антъни Таунс не игра за тях, защото има персонални проблеми, които не бяха оповестени в елементи от клуба.

Дивайн Васел отвърна с 21 точки за Шпорите, а Келдън Джонсън остана с 20. Виктор Уенбанияма означи 17 точки, хвана 13 рибаунда, а също по този начин направи 4 блокади.

Милуоки Бъкс – различен от тимовете с искания за челните места на Изток, се оправи с Шарлът със 123:85. Гръцката им звезда Янис Адетокумбо наниза 24 пункта, Деймиан Лилард остана с 23, както и взе 9 битки. Боби Портис вкара 21, въпреки да стартира от пейката в днешната среща, до момента в който Джей Кроудър осъществя 10 точки и взе 7 битки в отбрана. Майкъл Бриджис беше водач за тима от Южна Каролина със 17 точки, само че единствено 6 сполучливи стрелби от 15 опита от игра.



Маями преодоля недостиг от 15 точки, само че се оправи с Портланд със 106:96. Джими Бътлър вкара 22 точки, направи 9 подавания и взе 4 противоречиви топки, а отборът е на върха в Югоизточната дивизия с 33 победи и 25 точки, към момента удържайки натиска на Орландо.

Тери Розиър с 19 и Дънкън Робинсън със 17 бяха другите изпълнители за тима на гостите от Маями, които досега имат единствено победи от серията си от пет следващи гостувания. Бам Адебайо - употребен във втората и третата четвърт, способства с 13 точки и 9 битки. За Портланд, които влязоха в най-негативната си серия през сезона с девет следващи провали, Анфърни Симънс наниза 26 точки, а Джереми Грант остана с 24.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР