Макс Парк. Снимка: Max Park, Facebook Макс Парк, който миналата година

...
Макс Парк. Снимка: Max Park, Facebook
Макс Парк, който миналата година
Коментари Харесай

Най-бързият спийдкубър в света Макс Парк чупи рекорд с кубче 7×7

Макс Парк. Снимка: Max Park, Фейсбук

Макс Парк , който предходната година подреди общоприет куб 3x3x3 за най-бързото време до момента (3,13 секунди), в този момент счупи един от личните си върхове за най-бързо приблизително време за редене на 7x7x7 въртящ се куб-пъзел . Това оповестиха представители на Рекордите на „ Гинес “.

Макс записва приблизително време от 1 минута 41,78 секунди след три нареждания , като усъвършенства с 34 секунди предходния си връх. Той реализира върха на финала на събитието University Heights Cubing Winter 2024 в Калифорния, Съединени американски щати, на 27 януари.

Един куб 7x7x7 има към 232 дуоквинквагинтилиона вероятни комбинации , което е повече от броя на атомите в следената галактика.

Макс е доста по-бърз в нареждането на въпросния куб от всеки различен – неговият връх е съвсем 8 секунди по-бърз от персоналния връх на втория най-бърз 7x7x7 – Seung Hyuk Nahm.

Макс също държи върха за едно решение на куб 7x7x7 с време от 1 минута 35,68 секунди . Той остава единственият човек , съумял да го направи за по-малко от 1 минута и 40 секунди.

Наскоро той счупи и двата си международни върха за 5x5x5 на събитието UCSD Winter 2023 през декември. На финала той записа време от 32,60 секунди и приблизително време за решение от 35,94 секунди.

Макс е аутист и родителите му споделят, че скоростното разпореждане на куб е „ добра терапия “ за него.

„ Имаше време, когато Макс даже не можеше да отваря бутилки с вода, само че той прояви интерес към подреждането на кубчетата на Рубик “ , споделят те.

Първото съревнование на Макс е когато е на 10 години. В момента е на 22 и държи съвсем всички върхове, свързани със скоростно разпореждане на кубчетата на Рубик

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР