Макс Ферстапен и Люис Хамилтън, които се бориха за титлата

...
Макс Ферстапен и Люис Хамилтън, които се бориха за титлата
Коментари Харесай

Хамилтън призна, че не може да се бори за титлата

Макс Ферстапен и Люис Хамилтън, които се бориха за купата във Формула 1 до финалната права на последното надпревари през предишния сезон, изпитаха радикално противоположни страсти в неделното Гран при на Емилия Романя.

Нидерландецът завоюва първата за сезона конкуренция в Европа, до момента в който Хамилтън беше затворен с обиколка от противника си и остана в дъното на колоната на мократа писта "Имола ".

"Прекрасна неделя ", сподели по радиото на своя екип в Ред Бул Ферстапен.

Актуалният международен първенец си потегля от Италия с оптималните 34 точки, откакто взе 8 за първата си позиция в съботното спринтово съревнование, 25 за днешната си победа и още една точка за най-бързата обиколка за деня.

"Винаги е мъчно да постигнеш сходно нещо. Но ние се целехме тъкмо в това. С такова време в никакъв случай не знаеш какво ще се случи, само че мисля, че всички в тима си свършиха работата прелестно и изцяло справедливо взехме първо и второ място (със Серхио Перес ", сподели Ферстапен.

Победата е втора за холандеца от началото на сезона и го изкачи на второ място в генералното класиране зад водача Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари финишира шести.

Много по-минорно бе настроението на Хамилтън. Седемкратният международен първенец приключи на 13-о място и призна, че с този болид на Мерцедес не може да се бори за купата.

"Аз съм отвън борбата за купата, това е несъмнено. Няма какво да направя по този въпрос, само че мога да работя крепко, с цел да опитам някак да се върна в правия път ", съобщи английският водач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР