Макс: Битката за титлата още не е решена След победата

...
Макс: Битката за титлата още не е решена След победата
Коментари Харесай

Хорнър: Феномеланла преднина, предвид късния старт на работата по колата за 2022

 Макс: Битката за купата още не е решена Макс: Битката за купата още не е решена
След победата на Макс Верстапен във вчерашната Гран При на Франция световният шампион води с 63 точки на Шарл Леклер в битката за титлата при пилотите, десет състезания преди края на кампанията. При конструкторите преднината на Ред Бул пред Ферари и 82 пункта, което по думите на Хорнър е невероятно, на фона на факта колко късно в Милтън Кийнс са започнали работата си по колата за 2022 година.
 Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Франция Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Франция
Причина за този късен старт естествено е спорът за титлата между Верстапен и Люис Хамилтън през миналия сезон, който се реши в последното състезание в Абу Даби.

„ Ако ми бяхте споделили преди Коледа, че след най-голямата смяна в разпоредбите за последните 40 години и напъните, които ние вложихме в миналогодишния шампионат, че ще имаме осем победи, две в спринтовете и ще водим в двата шампионата с 63 и 82 точки това щеше да е оттатък най-смалите ми фантазии.
 Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Франция Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Франция
„ Това е едно доказателство за нашите мотивация, отдаденост и усърдна работа, които вършим във фабриката. Виждаме какъв брой мощни са Ферари през тази година, Мерцедес също започнаха да набират инерция. Но ние бяхме несъмнено последният тим, който да се концентрира напълно върху колата за тази година и свършихме феноменална работа “, сподели Хорнър.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР