Макрон поръча на премиера да се срещне с "жълтите жилетки"Френският

...
Макрон поръча на премиера да се срещне с "жълтите жилетки"Френският
Коментари Харесай

Макрон поръча на премиера да се срещне с "жълтите жилетки"

Макрон поръча на премиера да се срещне с "жълтите жилетки"
Френският президент Еманюел Макрон помоли премиера на страната Едуард Филип да се срещне с водачите на политическите партии и представителите на „ жълтите жилетки “ за разрешаване на рецесията, обвързвана с демонстрациите против повишението на цените на горивата. Това оповестиха от Елисейския замък.

Датата на срещата не е посочена. В изказването се акцентира, че тази самодейност дава отговор на стремежите на властта да води разговор. На срещата в Елисейския замък президентът също по този начин е помолил министъра на вътрешните работи Кристоф Кастанер да направи разбор на ситуацията, с цел да може правоохранителните органи да бъдат подготвени за сходни обстановки в бъдеще.

По-рано бе обявено, че срещата отдадена на съботните митинги, която се организира в Елисейския замък, е завършила. Макрон няма да прави изказване след нейния край.

Над 200 души, които бяха арестувани по време на вчерашните демонстрации в Париж, ще бъдат изправени пред съд. Това съобщи френският министър на правораздаването Никол Белубе.

Делата на към две трети от 372 арестувани под стража протестиращи ще бъдат гледани в съда, посочи тя и акцентира, че отговорът за „ престъпните закононарушения “ ще бъде задоволително корав.

Общо арестуваните бяха 412 души, като по-рано беше обявено, че 378 души са сложени под стража.

От 17 ноември във Франция се организират всеобщи митинги против повишението на цените на бензина. Участниците в тях са облечени с жълти светлоотразителни жилетки, откъдето идва и името на митинга. Тази събота демонстрациите прераснаха в всеобщи вълнения. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР