Макрон каза това на американския си колега Доналд Тръмп малко

...
Макрон каза това на американския си колега Доналд Тръмп малко
Коментари Харесай

Тотален Крах За Доналд Тръмп!

Макрон сподели това на американския си сътрудник Доналд Тръмп малко преди спонтанния им обяд в Биариц, където водачите от Г-7 се събират довечера на тридневна среща на върха.

По думите му Европа се нуждае от нови принадлежности, с цел да даде подтик на стопанската система си.

" Вероятно ще решим да въведем нови данъчни понижения, което е един от методите да се даде нов (координиран) подтик ", добави Макрон, без да уточни детайлности.

Кабинетът на френския държавен глава към този момент не е дал отговор на молбата за коментар.

Френският президент Еманюел Макрон и американският му сътрудник Доналд Тръмп разговаряха през днешния ден на четири очи на спонтанен обяд преди началото на срещата на върха на Г-7 във френския курортен град Биариц, съобщи Франс прес.

Двамата ръководители разискаха тематиките на полемиките на форума, който се обрисува да бъде изключително под напрежение. Тяхната среща не беше планувана авансово.

Макрон и Тръмп обядваха в елегантния хотел " Дю Пале ", където до понеделник водачите на седемте най-развити страни ще разискват най-важните международни въпроси.

Снощи американският президент още веднъж заплаши да таксува с мита френските виновност, в случай че Париж продължи да упорства да бъдат въведени такси за американските интернет колоси, напомня Агенция Франс Прес.

Борис Джонсън на срещата на Г-7

Британският министър председател Борис Джонсън пък съобщи, че ще каже на американския президент Доналд Тръмп по време на срещата на върха на Г-7 през уикенда в Биариц да се откаже от комерсиалната война, която към този момент дестабилизира икономическия напредък в целия свят, съобщи Ройтерс.

Джонсън отговори утвърдително, запитан от кореспонденти във френския курорт дали ще посъветва Тръмп да понижи напрежението с Китай.

Моят приоритет на срещата на върха на Г-7 " явно е положението на световната търговия. Много съм угрижен от метода, по който вървят нещата, от увеличението на протекционизма, на митата, което следим ", сподели английският министър председател.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР