Макрон говори ден след като 45-годишен нападател, който се идентифицира

...
Макрон говори ден след като 45-годишен нападател, който се идентифицира
Коментари Харесай

Макрон: Европа е свидетел на ръст на ислямисткия тероризъм и всич...

Макрон приказва ден откакто 45-годишен нападател, който се разпознава като член на " Ислямска страна " и пое отговорност във видеоклип, оповестен в интернет,.

 

В Париж френският прокурор за битка с тероризма съобщи във вторник, че 20-годишният мъж, който и рани други трима души в северния град Арас на 13 октомври, се е оповестил за честност на " Ислямска страна ".

 

" Вчера още веднъж го видяхме в Брюксел. Всички европейски страни са уязвими и в действителност се следи възобновление на ислямския тероризъм ", съобщи Макрон след диалози с албанския министър председател Еди Рама в Тирана.

 

" Тук ние още веднъж показваме солидарността си с нашите белгийски другари ", сподели Макрон.

 

Той добави, че през идващите дни или седмици може да посети Израел, който е във война с ислямистката формация Хамас, откогато бойци пробиха граничната ограда на Газа и убиха 1300 души, най-вече цивилни, при безчинствата си в околните израелски общини.

 

" Моето предпочитание - сподели Макрон - е да мога да пътувам до такава степен, когато успеем да реализираме съответно съглашение или за неескалация, или за филантропични въпроси, и по-общо за всичко ".

 

" Сигурността на Израел, битката с всички терористични групи, както и мирният развой и политическото решение са взаимосвързани ", сподели той. " Това е дневният ред, който би трябвало да преоткрием ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР