Макрон е поискал от руския президент Москва да изтегли тежките

...
Макрон е поискал от руския президент Москва да изтегли тежките
Коментари Харесай

Путин обвини украинските сили, че заплашват сигурността на Запорожката АЕЦ

Макрон е изискал от съветския президент Москва да изтегли тежките и леките оръжия от АЕЦ " Запорожие "

В телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон, съветския му сътрудник Владимир Путин упрекна украинските сили, че заплашват сигурността на Запорожката АЕЦ. „ Руската страна притегли вниманието към постоянните украински набези против оборудванията на централата, в това число хранилището за радиоактивни боклуци, което допуска пагубни последствия “, декларира Кремъл в изказване, представено от

Според Кремъл Путин е призовал за „ неполитизирано взаимоотношение “ по въпроса с присъединяване на МААЕ.

" Окупирането на Запорожката атомна електроцентрала в Украйна от съветските войски е повода сигурността на нуклеарния обект да бъде изложена на риск ", сподели от своя страна Макрон.

Според френското президентство Макрон е изискал от Путин Москва да изтегли тежките и леките оръжия от АЕЦ-а и да съблюдава рекомендациите на Международната организация за атомна сила (МААЕ) за гарантиране на сигурността на обекта.

Елисейският замък сподели, че Макрон ще продължи да поддържа връзка с украинския президент Володимир Зеленски, „ както и с генералния шеф на МААЕ и ще беседва още веднъж с президента Путин в идните дни, с цел да може да бъде реализирано съглашение за гарантиране на сигурността на електроцентралата “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР