Макензи Безос съвсем скоро ще е четвъртата най-богата жена в

...
Макензи Безос съвсем скоро ще е четвъртата най-богата жена в
Коментари Харесай

Съпругата на Джеф Безос става четвъртата по богатство жена в света

Макензи Безос напълно скоро ще е четвъртата най-богата жена в целия свят. Двамата съпрузи, които оповестиха развода си след 25 години брак през януари, са постигнали съглашение за делене на акциите в Amazon Inc., учредена от Джеф Безос - третата най-скъпа обществена компания след Apple и Microsoft.

Според съглашението, Джеф Безос резервира 75% от акциите си, които има дружно с Макензи. Делът на Безос в Amazon е 16,1 %. Най-богатият човек в света ще резервира надзор върху правата за гласоподаване на акциите, които ще трансферира на Макензи, както и върху всички бъдещи, които тя ще получи при положение на нарастване на общия им брой. Подобни съглашения са подписани и за The Washington Post и Blue Origin. Ако Макензи Безос ги продаде на различен в случаи, които изключват свободния пазар или подаяние, получателят ще има същите отговорности

На база актуалната цена на акциите на Amazon, Макензи ще получи над $36 милиарда - трансформирайки се в една от най-богатите дами в света. Според калкулации на Bloomberg тя ще заеме четвърта позиция.

Най-богатата жена сега е Франсоаз Бетанкур Мейер, наследничка на империята L`Oreal, с $54 милиарда. Алис Уолтън, наследничка на Walmart, има $44 милиарда, а Жаклин Марс, внучка на създателя на компанията Mars - $37 милиарда.

Разводът ще бъде финализиран след 90 дни, а към момента няма данни по какъв начин ще бъдат разграничени останалите активи на фамилията, като парцели и други.

Самият Джеф Безос най-вероятно ще остане най-богатият човек в света, като все още акциите, които ще задържи в Amazon, се пресмятат на $107 милиарда.

Но въпреки всичко това ще се трансформира в най-скъпия бракоразвод в историята. През 2014 година петролният магнат Харолд Хам трябваше да заплати на Сю Ан Арнал $927 милиона. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР