Македонците се държат така, сякаш не те, а ние кандидатстваме

...
Македонците се държат така, сякаш не те, а ние кандидатстваме
Коментари Харесай

Каракачанов: Македонците се държат така, сякаш не те, а ние кандидатстваме за член на ЕС

Македонците се държат по този начин, като че ли не те, а ние аплайваме за член на Европейски Съюз,

Това разяснява Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Фактът, че Кирил Петков и доближеният му екип водят лична политика е безспорен, добави той.

„ Последният Коалиционен съвет беше следващият опит на Кирил Петков по някакъв метод да придума съдружните си сътрудници, тъй като след два дни би трябвало да върви в Париж да се среща с Макрон. Иска очевидно с нещо да се похвали ”, акцентира той.

Според Каракачанов Кирил Петков е казусът, тъй като „ министър-председателят счита, че идвайки в България някъде от чужбина, ние сме някакви туземци, българите, изостанали обратно в историята си хора ”.

Проектът за самолетна линия до Скопие, счита той, е било ясно още от началото, че ще бъде крушение, като регистрира, че няколко пъти „ други запалянковци ” са го пробвали. „ По-голям триумф щеше да има авиолиния София-Видин ”. И добави, че министър председателят го е направил „ в опитите си да се хареса на открито, някой да го потупа по рамото и да се снима с него ”.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация засегна и приемането на еврото: „ За да те потупат в Брюксел, без публично разискване и спор в обществото, натрисаш на българската стопанска система в тази рецесия еврото. Айде да проучим опита на Германия, Гърция и на други страни и да забележим какво се случи с жителите ”, моли той.

„ Понеже бързаш за някаква поредна снимка с някой, си подготвен да признаеш Македония, да приемаш еврото. Накрая обаче цената я плащаме ние. Въпросният господин, както пристигна, по този начин и ще си отиде от България. Нали не вярвате, че ще остане да живее тук ”, каза Каракачанов за Петков.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация регистрира, че по контракта със Северна Македония не е изпълнено нищо за пет години. „ Скопие очевидно не желае да извършва този контракт. Смята, че откакто има поддръжката на няколко интернационалните фактора, България е длъжна да клекне ”, безапелационен е Каракачанов.

„ Вижте реакциите на скопските политици. Те се държат все едно, че ние аплайваме и им се молим, а не те. Едва ли не към този момент въпросът е стигнал до такава степен, че те ще ни разгласят война, тъй като ние сме някакви изнудвачи. В Скопие се намират крадците на българската история ”, счита той.

Каракачанов е на мнение, че до момента нито едно българско държавно управление не си е разрешило лукса да се опита да излъже обществото и да заобиколи българския народ и неговите ползи. „ Това, което се пробва да направи сегашният министър-председател ”, добави той. 

Според него партньорски страни са подготвени да изгубят публичното мнение в България, с цел да си прекарат техния интерес в Македония, Албания и Косово. „ Не ни натискат единствено за Македония. Това, че сме членове на НАТО и Европейски Съюз не значи, че би трябвало да вървим със свалени гащи ”, счита той.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация изясни, че в случай че е бил на мястото на Кирил Петков е щял да приключи диалозите с Република Северна Македония поради неналичието на дейности по контракта. „ Когато сте подготвени да извършите изискванията или сте ги изпълнили, заповядайте - продължаваме да беседваме. А не да вървим да се молим ”, заключи Каракачанов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР