Македонците съществуват от 1944 година, а българите са по-стар народ

...
Македонците съществуват от 1944 година, а българите са по-стар народ
Коментари Харесай

Владо Бучковски: Македонците съществуват от 1944 година, българите са по-стар народ

Македонците съществуват от 1944 година, а българите са по-стар народ и нация от македонците. Това сподели някогашният министър председател Владо Бучковски, който беше определен от държавното управление на Зоран Заев за специфичен представител на страната в България, написа македонското електронно издание “Курир “, представено от "Труд ".

Според него македонци и българи приказват еднакъв език.

"Ако тръгнем от Споразумението с България, ние публично одобряваме, че сме имали обща история. И това е безспорен факт, само че изказванието, че сега сме един народ в две страни в Република Македония, в случай че тази теза бъде приложена, ще донесе повече щета, в сравнение с изгода. Привърженик съм на тези, които не са болшинството.

От 1944 до 1991 година мощната агитация, която действаше, отчужди естествените съдружници, македонците и българите. Безспорно е, че имаме обща история, неоспоримо е, че българската нация, българският народ е основан преди македонския.

Безспорно е, че това е публична позиция на България, че тя няма проблем със основаването на македонската нация през 1944 година, историците би трябвало да излязат от рамките на това, което е било историография по времето на комунизма, споделя Бучковски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР