Македонците казаха твърдо "Не" на западната намеса във вътрешните работи

...
Македонците казаха твърдо "Не" на западната намеса във вътрешните работи
Коментари Харесай

Руският посланик в Скопие: Македонците казаха Не на западната намеса във вътрешните работи на страната си

Македонците споделиха твърдо "Не " на западната интервенция във вътрешните работи на тяхната страна, сподели съветският дипломат в Скопие Сергей Баздникин пред РИА Новости

Дипломатическият представител на Москва в балканската страна съобщи, че от началото на септември до събота в Македония са дошли голям брой емисари на Европейския съюз и НАТО. "Целта на техните визити бе една – да упражнят напън върху жителите на една суверенна страна, които да гласоподават тяхната страна да си промени името и да влезе във военния пакт и политическото обединено. Резултатите от допитването обаче бяха леден душ за западните емисари. Македонските жители споделиха изрично "Не " на намесата на други страни във вътрешните работи на тяхната татковина ", съобщи още той.

Руският дипломат добави пред медията, че неговата страна в никакъв случай не се е намесвала във вътрешните работи на други страни. "В това отношение нашата външна политика е радикално противоположна от тази на някои западни сътрудници ", уточни Баздникин.

Централната изборна комисия на югозападната ни съседка разгласи през вчерашния ден окончателните резултати от допитването на 30 септември. При 100% обработени бюлетини над 90 на 100 от гласоподавателите се оповестиха страната им да се споделя Република Северна Македония. Тъй като обаче изборната интензивност бе под 50 на 100, резултатите от плебисцита са невалидни. Самият референдум имаше съвещателен темперамент и решението дали балканската страна да си смени името остава задача на Народното събрание.

Премиерите на Македония Зоран Заев и Гърция Алексис Ципрас на 17 юни подписаха съглашение, което постави завършек на повече от двадесетгодишния спор сред двете съседки. От оповестяването на македонската самостоятелност от Белград през 1991 година Атина блокираше приемането на Скопие в интернационалните организации. Официална Гърция счита, че Скопие с името Македония предявява териториални искания към членката на Европейски Съюз и НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР