Македонци ни предлагат бартер – дават ни бившия си премиер

...
Македонци ни предлагат бартер – дават ни бившия си премиер
Коментари Харесай

Македонци: Искаме Бойко за премиер, вие вземете Заев!

Македонци ни оферират бартер – дават ни някогашния си министър председател Зоран Заев, а в подмяна желаят нашия експремиер Бойко Борисов. „ Ние го желаеме Бойко, бе. Бат Бойко е необятен човек “, сподели екзалтирано един от протестиращите в Скопие.

Междувременно при съседите митингите против така наречен „ френско предложение “ за Европейския съюз не стихват. Продължава и антибългарското говорене с квалификации като „ татари “, „ фашисти “.

„ На площадите са последователи на ВМРО-ДПМНЕ, както и на проруската левица. Това са хора, които не желаят НАТО, Европейски Съюз, носят петолъчки. Риториката като че ли е от машина на времето “, описа публицист на bTV.

В палатковия лагер пред постройката на държавното управление на Република Северна Македония са непрекъснатите протестиращи против френското предложение за решение на разногласието с България. Парадоксът е в това, че протестиращите са срещу Европейския съюз, само че в същото време стачкуват и против това, че България е наложила несъгласие за участие на страната им в Европейски Съюз. Всички присъстващи в палатковия лагер са възмутени от ветото, само че и не харесват Европейския съюз.

„ Вие всички сме от Вътрешна македонска революционна организация и сме срещу българския окупатор, несъгласие. Борим се за език, за цялостна Македония, а не Северна “, споделя един от протестиращите.

„ Нашите политици са марионетки на американското посолство. А тия са предатели – всички до един. 30 години – „ стани, да седна “. 30 години единствено се сменят “, продължава той.

„ Пише, че не сме приети. Македонската православна черква – ние сме 300 години преди Исус “.

Други признават, че въобще не са чели „ френското предложение “.

„ Ние не желаеме в Европа, били сме там доста от дълго време. Защо ти е тая сатанинска организация. Ние сме в сатанинско съдружие, в случай че влезем в Европейски Съюз, Македония ще изчезне “, притесняват се протестиращите.

„ Вие сами казвате, че сме най-старият народ. Защо ни нападате. Защо вие, българите, ни слагате несъгласие, нали сме православни братя “, питат те.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР