Македонското правителство обсъди и единодушно прие договора за разрешаване на

...
Македонското правителство обсъди и единодушно прие договора за разрешаване на
Коментари Харесай

Македонското правителство единодушно прие договора с Гърция за името

Македонското държавно управление разиска и единомислещо одобри контракта за разрешаване на разногласието с Гърция за името на Македония и за стратегическо партньорство и го декласифицира, съобщи организация МИА.
Договорът към този момент е на интернет страницата на държавното управление и е наличен за обществеността, заяви държавният представител Миле Бошняковски на конференция нощес, съобщи Българска телеграфна агенция.
Договорът е със заглавие - Окончателна конвенция за решение на разликите, разказани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на силата на Временната конвенция от 1995 година и за определяне на стратегическо партньорство сред страните, сподели Бошняковски.
Той добави, че към момента не е конкретизирана датата на срещата сред министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас, на която би трябвало да бъде подписан договорът. Днес /петък/ ще има повече информации и ще се знае тъкмо по кое време и къде ще се състои срещата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР