Македонският премиер Зоран Заев заяви, че страната му е получила

...
Македонският премиер Зоран Заев заяви, че страната му е получила
Коментари Харесай

Зоран Заев: Имаме ясна дата за започване на преговори с ЕС

Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че страната му е получила ясна дата за започване на договаряния с Европейски Съюз и че към 20 юли, с посещаване на еврокомисаря Йоханес Хан, ще стартира развой на скрининг по глави .
„ Получихме ясна дата за започване на договарянията и с цел да няма повече съмнения, през втората половина на юли, което е безусловно на следващия ден, започваме скрининг с посещаване на еврокомисаря Хан. Само по себе си това е доказателство, че всички процедури за процеса на договаряния стартират “, разясни Заев пред телевизия " Телма ", представена от БГНЕС.
Македонският министър председател също по този начин акцентира, че всичко, което Македония прави по промените в правораздаването, медиите, администрацията и в областта на сигурността, е изцяло координирано с Еврокомисията и европейската делегация.
По отношение на датата Заев има поради решението на Съвета по общи работи на Европейски Съюз, който взе решение за започване на договаряния с Македония и Албания през юни 2019 година Според премиера, Македония няма различен вид като се изключи че би трябвало и желае да бъде член на НАТО и да има сполучлив преговорен развой за присъединение към Европейски Съюз.
Днес (29 юни) Заев има среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. В тази връзка македонският министър председател разясни: „ Това, което чакахме през 2008 година на срещата на върха в Букурещ, ще го получим на 11 е 12 юли тук в Брюксел на срещата на върха на НАТО. Става дума за покана за участие в НАТО, което стартира с тримесечен интервал на скрининг и по-късно покана за прекосяване към одобрение на протокола от страните членки на НАТО “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР