Македонският премиер Зоран Заев в интервю за Цивил медиа изтъкна,

...
Македонският премиер Зоран Заев в интервю за Цивил медиа изтъкна,
Коментари Харесай

Заев: Хубаво е, че мандатът на Георге Иванов като президент свършва

Македонският министър председател Зоран Заев в изявление за " Цивил медиа " посочи, че откровено има вяра в помиряването и в концепцията " едно общество за всички ", оповестява в. " Слободен щемпел ". За президента Иванов Заев сподели, че е добре, че свършва неговият мандат като президент.

Ръководителят на македонското държавно управление е уверен в крайните положителни изходи от процесите и е сигурен, че многочислените дефекти, които ги съпътстват, ще бъдат превъзмогнати. След осъществяването на Преспанския контракт от македонска страна, министър председателят Зоран Заев чака всички министри и кметове да работят повече и по-фокусирано за осъществяване на упованията на жителите. За него това, че няма да се кандидатира за президент е остаряла вест, без значение от спекулациите в общественото пространство, предава Българска телеграфна агенция.

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас счита, че договорът от Преспа е исторически контракт и за Атина, и за Скопие, и декларира, че ратификацията на контракта е патриотично обвързване, написа в. " Слободен щемпел ".

В оповестено през вчерашния ден изявление за гръцкия вестник " Авги " Ципрас упрекна водача на най-голямата опозиционна партия - Нова народна власт, Кириакос Мицотакис в това, че лъже обществеността и рисково си играе с крайната десница и политиката на ненавист, с цел да получи краткотрайна изгода на избори. Интервюто бе оповестено в деня на митингите в Атина против контракта от Преспа, а Ципрас по този мотив посочи, че в едно демократично общество жителите имат право на мирни митинги.

Вярвам, че е обвързване на всекиго да изолира екстремистките групи, които се пробват да манипулират тази проява и да отстранят лозунга на омразата. Имахме задоволително гражданска ненавист в историята на тази страна. Конфронтациите би трябвало да се вземат решение с причини и разговор, декларирал Ципрас, представен от скопския " Слободен щемпел ".

Демонстрациите срещу Преспанския контракт в Атина тази неделя още един път демонстрираха, че сред македонската и гръцка десница и последна десница кажи речи няма никаква разлика, нито в тезите, нито в силата, нито в изхода, пред който ще бъдат изправени, разяснява Сашо Орданоски от " Цивил медиа ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР