Македонският премиер Зоран Заев се срещна днес с председателя на

...
Македонският премиер Зоран Заев се срещна днес с председателя на
Коментари Харесай

Словения:На Македония ѝ е време да се присъедини към НАТО

Македонският министър председател Зоран Заев се срещна през днешния ден с ръководителя на Държавния общ брой на Словения Милан Бърглез, съпроводен от словенска парламентарна делегация, както и от словенския дипломат в Македония Милан Язбец.
„ Поздравявам ви за всичко, което направихте по време на политическата рецесия и за сполучливите позитивните промени, които се случват вътре в страната, в връзките със съседите и в интернационален проект. Добре е да се види някой с визия, който желае и може да движи процесите напред”, сподели Бърглез на Заев.
Той подсети, че Любляна остава мощен покровител на развиването на Македония.
„ Словения остава мощен покровител на развиването на Македония и ще помогнем в процеса на евроатлантическата интеграция. Време е Македония да влезе в НАТО”, акцентира словенският водач.
Заев благодари от името на жителите на страната си за другарската, кардинална и градивна поддръжка, съобщи БГНЕС.
„ Успешно завършихме първата част на проекта за промени 3-6-9. Правителството и институциите, в съдействие с гражданското общество и с приятелите на Македония в Европейски Съюз и НАТО, работят безрезервно, с цел да подсигуряват качеството на живот на жителите и дружно с това, през добросъседството и районното съдействие, реализация на стратегическите евроатлантически цели”, сподели той.
Македонският министър председател прикани за поощряване на словенските предприемачи да влагат в западната ни съседка, за което съществува общ консенсус, че е допустимо посредством откритите шансове за усилване на икономическото съдействие сред двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР