Македонският премиер Зоран Заев се обяви за бързо присъединяване на

...
Македонският премиер Зоран Заев се обяви за бързо присъединяване на
Коментари Харесай

Македонският премиер Заев: Стига чакане, трябва да влезем в НАТО

Македонският министър председател Зоран Заев се разгласи за бързо присъединение на страната към НАТО.
" В продължение на дълги години Република Македония чака пред вратите на НАТО. Македония би трябвало да направи решителна крачка и да бъде пълновръстен член на Северноатлантическия пакт. В същото време би трябвало да стартираме и договаряния за присъединение към Европейски Съюз ".
Това сподели през днешния ден Зоран Заев и разясни, че държавното управление има предпочитание " дружно с опозицията да решат този въпрос /спора за името на републиката сред управляващите в Скопие и Атина, бел.ред./, тъй като той е в полза на всички жители на Република Македония ". " Както ръководещите, по този начин и опозиционните партии дружно би трябвало да намерим решение, а не да отлагаме казусът сред Република Македония и Гърция ", акцентира Заев, представен от държавното радио в Скопие, съобщи БГНЕС.
Министър-председателят заяви, че е поканил интернационалният медиатор Матю Нимиц да посети страната, през месец ноември-януари, когато той сметне, че е оправдано да даде различни решения ". Според Зоран Заев сега " има позитивна атмосфера в връзките сред Атина и Скопие...Има другарство, разговор и договаряния ". Той има вяра, че ще бъдат основани условия с цел да бъде направена крачка напред и намиране на вероятни решения на казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР