Македонският премиер Зоран Заев съобщи снощи в Давос, след среща

...
Македонският премиер Зоран Заев съобщи снощи в Давос, след среща
Коментари Харесай

Македония се отказва от Александър Велики?

Македонският министър председател Зоран Заев заяви нощес в Давос, след среща с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас, че Македония е приела настояването на Гърция да промени името на летището в Скопие, което в този момент е "Александър Велики ", съобщи Франс прес.

"Нашето държавно управление ще промени имената на летището и на автомагистралата, и новото име ще е "Приятелство ", с цел да покажем на процедура, че сме мощно ангажирани да намерим решение " на разногласието с Гърция за името на Македония, сподели Заев след повече от три часа диалози с Ципрас.

Това бе първата среща сред водачи на двете балкански страни от повече от 7 години.

Гръцкият министър председател Ципрас сподели, че се надява да вдигне ветото над участието на Македония в НАТО и интеграцията й в Европейски Съюз, като се реши отдавнашният спор за името й. Двамата водачи споделиха, че ще стартират да ползват серия от ограничения за създаване на доверие.

"Нашето държавно управление ще промени имената на летището и на автомагистралата, и новото име ще е "Приятелство ", с цел да покажем на процедура, че сме мощно ангажирани да намерим решение " на разногласието с Гърция за името на Македония, сподели Заев след повече от три часа диалози с Ципрас. "Това демонстрира нашата благосклонност и потвърждава, че нямаме териториални искания към нашия комшия ", добави той.

Още не се знае по кое време, нито по какъв начин ще бъде променено името на летището.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР