Македонският премиер Зоран Заев потвърди информацията, че ще има среща

...
Македонският премиер Зоран Заев потвърди информацията, че ще има среща
Коментари Харесай

На 17 май в София може да се случи нещо, което ще промени Балканите завинаги

Македонският министър председател Зоран Заев удостовери информацията, че ще има среща с гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в София по време на форума Европейски Съюз - Западни Балкани.

" По всяка възможност ще имам среща с Ципрас по време на форума ", сподели Заев.

Днес гръцкият уебсайт " Нюз 247 " заяви, че " на 17 май в София, ще се организира среща на четири очи сред Зоран Заев и Алексис Ципрас ".

Срещата ще се организира по време на форума Европейски Съюз - Западни Балкани.

По време на диалога двамата министър председатели ще се опитат да реализират дефинитивно съглашение за разрешаване на " македонския проблем ".

" Въпреки компликациите има реализиран прогрес и договореност за по-голямата част от тематиките от договарянията. Има огромни разлики по отношение на потреблението на името, само че Заев и Ципрас " имат открита телефонна линия ", самостоятелен от обстоятелството, че това не е обществено известно ", оповестяват дипломатически източници пред портала.

Според " Нюз 247 " " 11 и 12 май са изключително значими за развиването на събитията ". Тогава ще има нова среща сред външните министри на двете страни Никола Димитров и Никос Кодзияс в Сунио, край Атина. На нея ще участва и интернационалният медиатор Матю Нимиц.

" Нимиц е изрично решен да натисне оптимално за разрешаването на казуса ", написа още " Нюз 247 ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР