Македонският премиер, Зоран Заев гласува в решаващия референдум на страната,

...
Македонският премиер, Зоран Заев гласува в решаващия референдум на страната,
Коментари Харесай

Заев призова македонците да гласуват за европейско бъдеще на нацията

Македонският министър председател, Зоран Заев гласоподава в решаващия референдум на страната , дали да одобри договорката, с която да се приключи разногласието с Гърция, като се промени името на страната в Северна Македония, оповестява " Катимерини ".

След своя избор в родния си град Струмица, Заев прикани сънародниците си да излязат и да гласоподават . Той разяснява, че е убеден в мощната изборна интензивност, която ще потвърди, че жителите поддържат присъединението към НАТО и вероятно към Европейския съюз.

Заев изясни, че жителите " вземат решение ориста на нашата страна. Каня всички да излязат и да създадат това съществено решение за бъдещето на нашата страна, за бъдещите генерации . "

Споразумението обаче е изправено пред сериозна съпротива от двете страни на границата, а критици призоват хората да бойкотират референдума. Поддръжниците на смяната на името, в това число министър председателят Заев, настояват, че това е цена, която си коства да се заплати за влизане в Европейски Съюз и НАТО .

 Македония гласоподава на референдум
Македония гласоподава на референдум

Ключов избор за балканската страна

По данни на държавна изборна комисия, 11 907 локални и 493 задгранични наблюдаващи са упълномощени за наблюдаване на днешния референдум.

Избирателната интензивност в първите четири часа е 8.12%. Тя е била най-висока в Демир Хисар 4.12%, а най-ниска в община Конец - 0.73%.

" Досега са подадени три тъжби и всички са отхвърлени като неоснователни ", разяснява представителят комисията Люпка Гугучевска.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР