Македонският премиер Зоран Заев е политикът с най-висок рейтинг в

...
Македонският премиер Зоран Заев е политикът с най-висок рейтинг в
Коментари Харесай

Зоран Заев лидер по рейтинг сред македонските политици

Македонският министър председател Зоран Заев е политикът с най-голям рейтинг в Македония. Той се радва на поддръжката на 21,4% и безапелационно води пред своите съществени съперници, сочи анкета, извършена от Телма и МЦСМ, съобщи БГНЕС. Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски има 14% доверие.

Голям спад записва доверието в президента Георге Иванов и някогашния министър председател Никола Груевски, който сега бяга от правораздаването. Държавният глава се употребява с поддръжката на едвам 6%, като рейтингът му бележи непрекъснат спад. При Груевски нещата са още по-трагични. Доскорошният всемогъщ стопанин на Македония, който управляваше с желязна ръка и подавяше всяко инакомислие, през днешния ден има рейтинг 2,7%, което си е напряко в границите на статистическата неточност, разясняват локални социолози.

Проучването записва увеличение на поддръжката на жителите за ръководещата партия Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ - 26,8%. Доверието в основната опозиционна мощ ВМРО-ДПМНЕ бележи спад и е 21,5%. По отношение на албанските партии с най-силни позиции е Демократичният съюз за интеграция /ДСИ/ на Али Ахмети – 6,7%, следвани от Алианс с 3% и БЕСА с 2,4%. Сред албанските водачи най-популярен е Ахмети с 23%, следван от Зиядин Села – 16%.

Македонският министър председател Зоран Заев също се употребява с огромно почитание измежду албанците. 17,6% от тях го поддържат, което го прави вторият по-популярност политик измежду тяхната общественост. 39,9% от от македонските жители не се доверяват на нито един политик, а 21,3% са декларирали, че няма да гласоподават.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР